יש סיפור עם המרק הזה כי הוא בעצם איזו אינטרפרטציה שלי למרק שאכלנו באיזה חורף אחד בברלין כשהמעלות ירדו הרבה מתחת לאפס…קור בלתי נסבל ואז המרק הזה…שניה חבל הצלה של ממש..שם הוא היה בגרסא עם בשר ושמנת ופה הוא בגרסא קלילה הרבה יותר וטעימה לא פחות..
מרק שעועית ותרד
בסיר עם מעט שמן זית נטגן עד ריכוך קל-
בצל קצוץ,שלושה גבעולי סלרי קצוצים כולל עלים
גזר חתוך לקוביות.
נוסיף ארבע שיני שום כתוש
שתיים או שלוש כוסות שעועית לבנה (השתמשתי בקפואה שהיא כבר מבושלת)
רסק עגבניות קטן
כוס מחית עגבניות
ליטר וחצי מים
מביאה לרתיחה ומוסיפה-
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית אבקת קארי או כמון
כף פפריקה מתוקה
ארבע כפות גדושות שיבולת שועל דקה
סוגרים מכסה ומבשלים בביעבוע ארבעים דקות.
מוסיפים חצי כוס (אפשר גם כוס) חלב קוקוס/שמנת לבישול
וכמות נאה של תרד או של על ירוק אחר.
שתי דקות בישול נוספות-רק עד שהירק נמס לתוך המרק.
אפשר לטעום ולתקן תיבול..
בתאבון חמודים שלי😘
Comments