המרק שהציל אותנו ממוות
ברלין 2015...דצמבר גל קור קיצוני בכל אירופה ובברלין מינוס 10 מעלות ...
שלושה מעילי יוניקלו אחד על השני וקור פסיכי!!!
הקיצר,עוד מהארץ ארגנתי שני סיורים מודרכים ,בחורה חובבת נוסטלגיה שכמותי...ברלין היהודית -יאללה מעניין..
הולכים 8 אנשים הזויים ברחובות הרובע היהודי מינוס 10 מעלות,מצב היפותרמיה קיצונית ,בקושי נושמים,נכנסים לאיזו מסעדה בגודל של תא(שירותים... לא גזים)
מגישים בה רק מרק שעועית...זהו..
מרק שעועית יכול להיות מרק מאוד בעייתי,אין ברירה,חייבים להפשיר,נאכל מרק שעועית-
מרק בטעם גן עדן!!
בלב כבד חוזרים אל הקור..נשבעים שזהו..פעם אחרונה אירופה בחורף!!
מפה לשם ,שנה אחרי בדיוק -אני אחותי ואמא שלי שוב בברלין ,רק 2 מעלות קור...יוניקלו אחד עבה(למדתי לקח)
לא רק בגלל המרק..אבל גם🧡
מרק שעועית-
בסיר עם מעט שמן זית נטגן-
בצל קצוץ
שני גבעולי סלרי כולל עלים
שלוש שיני שום פרוסות
גזר חתוך לחצי ,פרוס לעיגולים.
נוסיף שלוש כוסות שעועית לבנה -
שהתקבלו משתי כוסות שעועית שהשרתי ל 12 שעות במים.
אפשר להשתמש בשעועית קפואה
(שהיא כבר מושרית ומבושלת)
נוסיף רסק עגבניות קטן
כוס מחית עגבניות
מים -כשני ליטר.
נתבל-
כף מלח
חצי כפית אבקת קארי/כמון
כף פפריקה מתוקה
נערבב ונביא לרתיחה
נכסה הסיר,ונבשל על להבה בינונית
בערך שעתיים (עד שהשעועית רכה)
נוסיף חופן נדיב מאוד של עלי תרד/מנגולד/קייל וכו׳
כוס חלב קוקוס(אפשר גם שמנת לבישול)
ארבע כפות גדושות של שיבולת שועל דקה(מצויין להסמכה)
רבע שעה בישול
ויש לכם את המרק הכי מחמם בעולם .
Комментарии