מלך מלכי המרקים -מרק עוף, הפנצילין היהודי, מרפא מחלות החורף… הכי טעים שיש.
וזו הגרסא שלי למרק מהביל ועשיר מלא ירק וירקות ועוף מכובס מלא טעם.
אז ככה-מה צריך?
- חלקי עוף ללא עור (אני מבקשת מהקצב להוריד) לסיר מלא טעם יספיקו שתי כרעיים .
- צרור שמיר
-צרור פטרוזליה
- שני ענפי סלרי כולל עלים
- שורש פטרוזיליה/שורש סלרי (אופציה שמוסיפה טעם)
- בצל לבן שלם קלוף
- שני גזרים פרוסים דק.
- שני קישוא/זוקיני פרוסים גס.
- קולורבי!!! חתוך לקוביות
- כרוב לבן (אופציה טעימה מאוד)
-מים (עדיף מסוננים/מינרלים)
-מלח ופלפל.
אופן הכנה-
- שלב ראשון מרתיחים את העוף ללא עור בסיר נפרד-( העור מפריש המון שומן מיותר למרק) חמש דקות ברתיחה יספיקו לו על מנת להוציא מלא גיפה (שאתם לא רוצים במרק הצח-לא,זה לא פוגע בטעם).
מרתיחים ומסננים.
בזמן שהעוף מורתח מסדרים בתחתית סיר עמוק-
את כל הירק, את הבצל, את שורש הפטרוזיליה או שורש הסלרי ואת כל הירקות.
-מוסיפים את העוף המורתח (ללא עור)
-ממלאים מים עד כיסוי.
-מדליקים אש ומביאים לרתיחה .
-מתבלים במלח (שימו לב שאין פה אבקת מרק שהיא כשלעצמה מאוד מלוחה ודומיננטית אז צריך להוסיף מספיק מלח.
ומעט פלפל שחור.
סוגרים מכסה, מנמיכים להבה לכדי ביעבוע עדין ומבשלים שעתיים נוספות.
דגשים-
למה לא תפו״א? תפו״א מפריש עמילן למרק,הוא יוצר צבע עכור ובעיקר הוא מחמיץ את המרק!!!
קולרבי-טעים פי מיליון!!!
למה עוף בלי עור? העור מפריש המון שומן מיותר לגמרי.
-אטריות מבשלים תמיד בנפרד -לעולם לא בתוך המרק -הן גם מפרישות עמילן וגורמות למרק להיות עכור.
-למה ללא אבקת מרק? אני נגמלתי מהטעם הממכר ומכמויות המלח לפני עשור-ואם רוצים להיגמל ממנו אז מומלץ כל פעם להפחית בכמויות (עד שלא חשים בחסרונו) הירק, העוף והירקות ממלאים את מקומו ונותנים את הטעם האמיתי של המרק הזה.
זהו…הנאה מובטחת💚
Comments