top of page

מרק עגבניות צלויות וקינואה

קודר בלב וקודר בחוץ

והרגשה כללית של ייאוש גדול מאוד

ומרק לחמם את הלב.


מרק עגבניות צלויות וקינואה-סיר של נחמה.


מצרכים

עגבניות (כל סוג)

אני השתמשתי במגי ובעגבניות שרי.

ראש שום


חורצים איקס בעגבניות הגדולות

קוטמים את ראש השום (רק את החלק העליון)

ועל הכל מזלפים שמן זית ומלח גס

(את השום עטפתי בנייר כסף שלא ישרף)


צולים בתנור חום גבוה-200 מעלות,בערך עשרים דקות..או עד שהעגבניות צלויות…


קוצצים בצל אחד וגבעול סלרי

מגררים גזר אחד בינוני


בסיר עמוק מאדים את הבצל, הסלרי והגזר-בשמן זית.

מוסיפים את העגבניות הצלויות (את הגדולות-קילפתי)

מוסיפים עם הנוזלים שהצטברו בתבנית.


מועכים את השום לתוך הסיר.


מרסקים עם כף עץ (כמו בולונז)

מוסיפים ליטר מים

כף גדושה מחית עגבניות איכותית.

מביאים לרתיחה.


תיבול-

חצי כפית סוכר

מלח, פלפל.


מבשלים רבע שעה על אש בינונית..( מי שרוצה מרקם של מרק חלק יכול לטחון אותו בשלב הזה -לפני שמוסיפים קינואה)


ואז מוסיפים ארבע כפות קינואה יבשה לעוד 25 דקות בישול.


טועמים ומתקנים תיבול

זהו ❤️




 
 

Comments


bottom of page