מרק ירוק מחמם, מאזן, משביע ומעולה!!!
מרק אפונה,ברוקולי וקינואה-
מה צריך?
-שקית אפונה קפואה (השתמשתי בעדינה)
-ראש ברוקולי טרי (אפשר גם חצי שקית ברוקולי קפוא)
- כרישה אחת או בצל לבן
- שני ענפי סלרי
-ארבע שיני שום.
-שלוש כפות קינואה יבשה
- את הבצל,הסלרי והשום חותכים גס.
-את ראש הברוקולי חותכים לפרחים ושוטפים היטב.
-מחממים שמן זית בסיר גדול
-מוסיפים-בצל,סלרי,שום-מערבבים קלות
-מוסיפים את האפונה הקפואה ומערבבים.
-מוסיפים את הברוקולי -מערבבים עד שהכל מצופה מעט בשמן.
-מוסיפים מים עד כיסוי הירקות ומביאים לרתיחה.
-מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
-מבשלים בביעבוע עדין כחצי שעה עד שהירקות רכים רכים.
-בעזרת בלנדר מוט טוחנים למחית חלקה.
-מוסיפים את הקינואה היבשה למרק הטחון.
-מחזירים לאש ומבשלים עוד 20 דקות-עד שהקינואה מוכנה.
-אופציה למי שרוצה-להוסיף בסוף רבע כוס חלב קוקוס/שמנת לבישול.
בתאבון 🥦🥦🥦
Comments