top of page

מעדן פלפל ממולא לסוף החופש הענק

אז לכל האימהות העייפות מבישולים…. הבשורה היא שכנראה לא יהיו צהרונים עד כיתה י״ב וכנראה שגם תהיה שביתה..

אז לכו לקנות פלפלים שיהיה לכן לסיר של מחר.

והלוואי על כולנו ילדים שאוכלים כמה ימים אותו הדבר 🙏🏼

הסיר הזה הוא קונצנזוס בבית משפחת כץ-כי הוא טעים משהו!

וכך מכינים-


פלפלים אדומים או בצבע אחר.

חצי קילו בשר צלעות טרי טחון

כוס אורז מבושלת.. (15 דקות בישול-כוס אורז, כוס וחצי מים רותחים, מלח… להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה מכסה סגור 15 דקות)

בצל וסלרי קצוצים.


אץ הבצל והסלרי נטגן בסיר עם שמן זית עד שקיפות

נוסיף בשר ונדפוק לפירורים (כמו בולונז)

נוסיף את האורז המבושל

נוסיף עוד קצת מלח (אל תשכחו שהאורז מלוח)

פלפל שחור

ראס אל חנות (כפית)

לערבב.


אני קצצתי צרור שמיר וכמה שיני שום במעבד מזון

והוספתי לסיר עם האורז והבשר.

ערבוב קליל וזה מוכן.


ממלאים את הפלפלים עד הסוף (לא צריך להשאיר מקום)

ומסדרים באותו סיר שבו בושל הבשר והאורז.


רוטב-

בקבוק של מחית עגבניות (השתמשתי ב mutti)

עוד איזה שתי כוסות מים רותחים.

מעט מלח ופלפל.

(לא צריך להטביע את הפלפלים במים)


מביאים לרתיחה, סוגרים מכסה,אש בינונית שעה!

חצי שעה אחרונה צריבה בתנור ללא מכסה (180 מעלות טורבו)


קונצנזוס !!!




393 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page