בול לפני שבועיים השתתפתי בארוחת דגים משובחת במסעדת התרנגול הכחול..
חובבת דגים שכמוני קפצה על ההזמנה , גרגרנית לפחות כמו הכלבה שלה...
הקיצר ההשראה למנה הזו הגיעה ממנה דומה אך מאוד שונה שאכלתי שם..
ומה יותר כיף בקיץ ממנה קלילה של סביצה באס,אבטיח,מלפפון ונענע?
לדעתי אין...
אז קחו מנה קלילה וכיפית לנשנוש צהריים או לכל ארוע וארוח כי זה באמת רק להרכיב.
אני נתתי פה טאץ אסייתי (כי אין מה לעשות) והשתמשתי באצות וואקמה-(לכו תקנו -בכל סופר במחלקה האסייתית)
אפשר להשתמש במקום באטריות שעועית..
אז מה יש פה?
100 גרם בערך באס טרי חתוך קוביות מושרה ברבע כוס מעץ לימון
שתי כפות סויה תמרי ,כף שמן שומשום,כפית מייפל טבעי.
חופן אצות וואקמה מושרות במים ומסוננות(עם הנותר תעשו מרק מיסו או שתשמרו במקרר)
ג’ינג’ר כבוש (מהמשלוח של הסושי )או טרי.
פלפל צילי אדום טרי
גבעול בצל ירוק
מעט נענע טרייה קצוצה
פלח אבטיח פרוס דק
מלפפון חתוך עם קולפן
אפונה וואסבי(לא חובה מוסיף המון)
מרכיבים פריסטייל
אצות בהתחלה ואז כל השאר
באמת שאין חשיבות לסדר..
מעל מעט מלח גס,בזיק שמן שומשום,אפונה וואסבי...
סלאמאת כל טוב❤️
Comments