top of page

ממולאים עם קינואה ימבה ירק ובשר (או טופו)

ארוחה שלמה בסיר אחד-שאני הכי אוהבת את הארוחות האלה אגב…ירק, פחמימה, חלבון הכל ביחד במינימום מאמץ.

באלוהים למצוא שיר לסרטון לוקח לפעמים יותר זמן.


אפשר למלא כל ירק- אני השתמשתי בקישואים הפעם.

קודם כל מרתיחים מים בסיר ומוסיפים מלח- כשהמים רותחים שופכים כוס קינואה (צבעונית או לבנה) ומבשלים כרבע שעה ברתיחה עדינה- בתום הבישול מיד מסננים.


בינתיים כשהקינואה מתבשלת טוחנים מלא ירק-כל מה שיש בבית

תרד,מנגולד,סלרי,קייל,כוסברה וכו וכו…(אני טוחנת במעבד מזון)


במחבת עם שמן זית- מטגנת בצל קצוץ, מוסיפה בשר- חצי קילו זה סבבה… ומפוררת אותו כמו בולונז עד שהוא עשוי.

מוסיפה לו את הירק הקצוץ ומערבבת דקה.

מוסיפה את הקינואה המבושלת והמסוגננת

מוסיפה תבלינים-מעט מלח (הקינואה כבר מלוחה)פלפל גרוס וכפית ראס אל חנות (או כל תבלין אחר).


מערבבים קלות וזה מוכן טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

אגב זו מנה בפני עצמה.


ממלאים איזה ירק שבא-עד הסוף…לא צריך להשאיר מקום.

מסדרים בסיר- שופכים רוטב עגבניות

שמורכב מ- רסק עגבניות קטן,שתי כוסות מים רותחים,כף גדושה פפריקה

מלח ופלפל -יוצקים על הממולאים (גובה הרוטב עד 3/4 גובה הממולא-לא צריך להציף את הסיר (אלא אם אוהבים)


שעה על אש בינונית או עד שהממולאים רכים ונימוחים.


*אופציה טבעונית- להחליף את הבשר בטופו מפורר או מגורר- אותו תהליך בדיוק.


זהו💚





2,041 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page