top of page

מלפפונים כבושים

אל תחמיצו את החמוצים של עדנה

אלה שגורמים למריבות בין אחים..

העיקר שלי יש צנצנת שלמה לעצמי בלבד..


הידעתם?


על הטעם אין מה לדבר - מלפפונים חמוצים ביתיים לא דומים לאף מלפפון חמוץ קנוי, זו עובדה מוגמרת. אבל האם ידעתם עד כמה הם בריאים? מלפפונים כבושים ביתיים עשירים בחיידק הכל כך בריא למערכת העיכול ולמערכת החיסונית.


מלפפונים כבושים יכולים להכיל יותר ויטמינים ומינרלים מירק טרי שנשמר כמה ימים במקרר..


אחרי שתכינו פעם אחת תגלו עד כמה זה קל ופשוט.


אז ככה-


הכנת הצנצנת: מוצאים צנצנת גדולה שתכיל את המלפפונים בקלות ובצפיפות , מעקרים את הצננצת באמצעות יציקת מים רותחים לתוכה. שופכים בזהירות לכיור ונותנים לאדים שנשארו להתאדות ולהתייבש.


שוטפים היטב את המלפפונים במים קרים.

בידיים נקיות מסדרים את המלפפונים הנקיים בצנצנת המעוקרת כשבין לבין מניחים פרוסות שום, פלפל חריף.

צרור שמיר שטוף היטב


ממלאים מים-על כל כוס מים רותחים כפית מלח הימלאיה גס -לערבב ,לצנן לטמפ׳ החדר ולשפוך לצנצנת וחוזר חלילה עד שהצנצנת מתמלאת לגמרי.

עכשיו אפשר להוסיף חומץ (מי שאוהב) אפשר גם לוותר.

סוגרים את הצנצנת עם מכסה(מעוקר גם הוא).


מניחים במקום מוצל וקריר (לא במקרר) ל-4 ימים. אם המלפפונים קטנים במיוחד לפעמים הם מוכנים מאוד מהר(טעימים רצח כבר ביום המחרת)


ושולפים בעזרת מזלג נקי בלבד (!)

לא עם היד ולא במזלג משומש-אחרת הכל מרקיב






















37 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page