מתכון ל-20 מיטבולס
חופן עלי בזיליקום
צרור פטרוזליה
גבעול סלרי כולל עלים
בצל
שן שום
לטחון במעבד מזון ולסחוט היטב
זוקיני מגורר סחוט היטב(אפשר גם דלעת/תפוא/גזר)
להעביר לקערה עם חצי קילו בקר טחון
ארבע כפות שיבולת שועל דקה
ביצה
מלח,פלפל,רבע כפית אגוז מוסקט טחון
שתי כפות שמן זית.
לערבב היטב (אני מכניסה למקרר לעשרים דקות)
מחממים תנור על 180 מעלות
על גבי נייר אפייה מסדרים כדורים ומעליהם מעט שמן זית..
מכניסים לתנור החם לעשר דקות .
במקביל -בסוטאז׳ מטגנים בצל,
שניים שלושה גבעולי סלרי,גזר(אני טוחנת אותם-אפשר גם לקצוץ)
כשהירקות מתרככים ,מוסיפים בקבוק רסק עגבניות mutti וחצי כוס מים.
מלח פלפל אגוז מוסקט -להביא לרתיחה.
מעבירים את הכדורים לרוטב החם לשעה נוספת
מדי פעם משקשקים את הסיר .
אפשר להגיש עם זודלס/פסטה/פסטה עדשים/פירה/אורז...איטליה❤️
Comentários