מג׳דרה קלילה- קינואה, עדשים ובצל מטוגן.
מצרכים-
שליש כוס עדשים ירוקות שטופות
כוס קינואה לבנה יבשה.
זהו!
מרתיחים מים בסיר (הרבה מים-כמו שמבשלים פסטה)
מוסיפים כף מלח.
כשהמים רותחים -שופכים את העדשים ומבשלים 20 דקות בביעבוע (ז״א במים מבעבעים)
בינתיים מטגנים בצל פרוס לרצועות דקות-בשמן זית
עד שהוא שחום יפה-מוסיפים לו מעט סילאן-מערבבים ושמים במד.
לאחר 20 דקות בהן העדשים התבשלו-מוסיפים לסיר את הקינואה-מבשלים בביעבוע עוד 16 דקות (עדשים וקינואה ביחד).
מסננים מיד בתום 16 הדקות-משאירים במסננת שכל נוזלי הבישול יתאדו.
מחממים בסיר שמן זית-כפית כמון-רבע כפית קינמון-פותחים קלות בשמן ומוסיפים את הקינואה והעדשים.
מוסיפים את הבצל ומערבבים-טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
🤍💙🇮🇱
Comments