להלן תרומתי הצנועה לחג החנוכה -
לביבות חביבות בטיגון מינימלי ובטעם מקסימלי…תשאלו את עדנה..היא תקעה אתמול אולי 20 חתכות .
לביבות דלעת קינמון-
חתכת דלעת (מעריכה שהיתה סביב 400 גרם)מבושלת עד ריכוך,מסוננת ומעוכה לפירה-ביצה-שלוש כפות קמח שקדים-כפית א.אפייה-שלוש כפות חלב קוקוס-שתי כפות מייפל טבעי-רבע כפית קינמון-קורט מלח…
על מחבת עם מעט שמן זית/קוקוס .
לביבות פתיתי ברוקולי/פתיתי כרובית
אני השתמשתי בשליש חבילה פתיתי ברוקולי קפוא שהיתה לי -שטפתי וסיננתירק על מנת להפריד בין הפתיתים-ביצה-שתי כפות קמח שקדים/שיבולת שועל-כפית א אפייה -רבע כוס קצקבל מגוררת(אפשר יותר)-מלח ופלפל.
על מחבת עם מעט שמן זית לטגן משני הצדדים.
לביבות בטטה-
שתי בטטות בינוניות מבושלות עד ריכוך-מסוננות ושטופות-ביצה-שלוש כפות קמח שיבולת שועל-כפית א.אפייה-רבע כוס פטה עיזים מגוררת-רבע כוס קשקבל-מלח ופלפל
שמן זית במחבת…..
אם העיסה נראית נוזלית מדיי אז להוסיף עוד קצת קמח.
והרי לביבות חביבות ללא גלוטן טעימות פחד!
Comments