תקשיבו רגע- יש טופו שיש לו מרקם של כבד אווז…לכל המצקצקים תנסו-למשל טופו קדיתא או כל הטופו שמגיע מהמזרח (נמכר בחצי חינם או בחנויות טבע) שימו לב שהוא במרקם קשה…. ואז תכינו לעצמכם כבד אווז טבעי לגמרי, מוסרי הרבה יותר וטעים לאללה.
מצרכים-
כוס קינואה יבשה
טופו ייבש מנוזלים
סלסלאת פטריות
אפונה עדינה קפואה -מכמה שאוהבים.
רוטב-
כף סילאן
ארבע כפות סויה
כף שמן שומשום
כף חמאת בוטנים
רבע כוס חלב קוקוס/שמנת לבישול
מעט ג’ינג’ר מגורר (לא חובה)
לערבב היטב.
אופן הכנה-
שלב ראשון מרתיחים מים בסיר - ממליחים.
כשהמים רותחים שופכים את הקינואה - לבישול של רבע שעה (על השעון) המים צריכים לבעבע קלות בזמן הבישול.
בתום הבישול מיד לסנן את הקינואה.. סינון יסודי.
פורסים הפטריות
חותכים את הטופו לקוביות יפות ומצפים בכפית קורנפלור.
מחממים שמן זית בסיר רחב-מקפיצים את קוביות הטופו לצריבה קלה על אש גבוהה בערך שתי דקות-מוסיפים את הפטריות לעוד דקת הקפצה על חום גבוה.
שופכים את מרכיבי הרוטב על הטופו והפטריות , מוסיפים את הקינואה (היבשה מנוזלים) מוסיפים אפונה עדינה קפואה-כוס או כמה שרוצים .
מערבבים את כל המרכיבים ביחד עד שהרוטב מצפה את הכל.
מכבים אש וזהו 💜
Comments