אז איך אני מכינה חציל קלוי בתנור עם תרסיס שמן זית, בלי להמליח, בלי להשרות, בלי לשטוף?!
ואיך הוא נראה ככה? כאילו יצא מטיגון? אז ככה בדיוק-
פרוסות חציל קלוי בתנור עם תרסיס שמן זית, הנה מתכון פשוט וטעים!!!
מצרכים:
• 2 חצילים טריים, קלי משקל ומוצקים.
• תרסיס שמן זית
• מלח גס
אופן ההכנה:
1. מחממים מראש את התנור ל-220 מעלות (במצב טורבו!).
2.פורסים את החצילים לאורך או לרוחב לפרוסות בעובי של כ-2 ס”מ. (פרוסות בשרניות)
• חורצים שלושה חריצי עומק בכל פרוסה (לכל עומק הפרוסה)
3. מרססים תרסיס שמן זית על כל פני הפרוסה (בצד העליון בלבד)
• מפזרים מעט מלח גס (מעט!!!הוא מלוח מאוד).
4. מרפדים רשת אפייה בנייר אפייה ומסדרים את פרוסות החציל בשכבה אחת.
5. אופים בתנור על חום גבוה בערך עשר דקות-עד שפרוסות החציל מזיעות ומתחילות להשחים ואזזז ♥️ מורידים מעלות בתנור ל 170 וממשיכים לאפות עד שהפרוסות שחומות ויפות.
** פעם אחת לפחות במהלך האפייה אני משפריצה עוד קצת מתרסיס שמן הזית…
חמש השפרצות בחלל התנור שנוחתות על החצילים.
והנה-חציל אגדה במינימום שמן ומינימום עבודה.
** טיפים-
-לבחור חציל טרי,מוצק וקל משקל .
-חירוץ החציל שומר על עסיסיות-השמן חודר בין החריצים וככה יוצא חציל נימוח ורך.
-לאפות על טורבו ולשחק עם המעלות כפי שהסברתי.
-ריסוס קל של שמן זית במהלך האפייה (במידת הצורך…מה זה קל? חמש התזות מעל הפרוסות.)
-אין צורך להפוך את הפרוסה .
יוצא חציל מדהים!!! תנסו 💜
Commenti