top of page

חציל קלוי, עסיסי, נימוח... טעים!!!

אז איך אני מכינה חציל קלוי בתנור עם תרסיס שמן זית, בלי להמליח, בלי להשרות, בלי לשטוף?!

ואיך הוא נראה ככה? כאילו יצא מטיגון? אז ככה בדיוק-


פרוסות חציל קלוי בתנור עם תרסיס שמן זית, הנה מתכון פשוט וטעים!!!


מצרכים:


• 2 חצילים טריים, קלי משקל ומוצקים.


• תרסיס שמן זית


• מלח גס


אופן ההכנה:


1. מחממים מראש את התנור ל-220 מעלות (במצב טורבו!).


2.פורסים את החצילים לאורך או לרוחב לפרוסות בעובי של כ-2 ס”מ. (פרוסות בשרניות)


• חורצים שלושה חריצי עומק בכל פרוסה (לכל עומק הפרוסה)


3. מרססים תרסיס שמן זית על כל פני הפרוסה (בצד העליון בלבד)


• מפזרים מעט מלח גס (מעט!!!הוא מלוח מאוד).


4. מרפדים רשת אפייה בנייר אפייה ומסדרים את פרוסות החציל בשכבה אחת.


5. אופים בתנור על חום גבוה בערך עשר דקות-עד שפרוסות החציל מזיעות ומתחילות להשחים ואזזז ♥️ מורידים מעלות בתנור ל 170 וממשיכים לאפות עד שהפרוסות שחומות ויפות.


** פעם אחת לפחות במהלך האפייה אני משפריצה עוד קצת מתרסיס שמן הזית…


חמש השפרצות בחלל התנור שנוחתות על החצילים.


והנה-חציל אגדה במינימום שמן ומינימום עבודה.



** טיפים-


-לבחור חציל טרי,מוצק וקל משקל .

-חירוץ החציל שומר על עסיסיות-השמן חודר בין החריצים וככה יוצא חציל נימוח ורך.

-לאפות על טורבו ולשחק עם המעלות כפי שהסברתי.

-ריסוס קל של שמן זית במהלך האפייה (במידת הצורך…מה זה קל? חמש התזות מעל הפרוסות.)

-אין צורך להפוך את הפרוסה .


יוצא חציל מדהים!!! תנסו 💜






87 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Commenti


bottom of page