top of page

חמין עוף מקרוני מתכון חרישה

חמין מקרוני של כמה שעות טובות בתנור


יחמם אתכם בחורף הקרוב?! ברור שכן!!!


ואם אנחנו בתקופה של חיסולים-קחו מתכון לסיר המתחסל הזה-ניצחון מובטח!!!


מצרכים:


- חלקי עוף (שוקיים,ירכיים…)

- 5 תפו״א פרוסים לפרוסות בעובי ס״מ (ז״א לא דק מדי)

- בטטה אחת או שתיים פרוסה כנ״ל.

- בצל לבן וסגול פרוסים דק.

- חבילת מקרוני או כל פסטה אחרת (אני אוהבת לינגוויני בכלל)


תבלינים לתיבול העוף-


- רבע כוס שמן זית

- שתי כפות סילאן

- כף גדושה פפריקה מתוקה

- כפית ראס אל חנות

- מלח ופלפל.


* מערבבים את העוף עם התבלינים היטב ומניחים לו לנוח כעשר דקות.


מכינים את הפסטה-


- מרתיחים מים בסיר ומוסיפים כף מלח.

- מבשלים את הפסטה למצב אל דנטה

- שומרים כוס ממי בישול הפסטה .

- מסננים את הפסטה..ומחזירים אותה לסיר שבו בושלה.


רוטב לפסטה-הפסטה צריכה להיות מתובלת טוב מלכתחילה.


-רסק עגבניות קטן

- רבע כוס שמן זית

- כף טימין יבש

- שתי שיני שום כתושות

- רבע כפית קינמון

- כפית אבקת מרק עוף (לא חובה מי שלא משתמש)

- כוס מי בישול הפסטה ששמרנו.


מערבבים היטב את הרוטב.


- שופכים את הרוטב על הפסטה ומערבבים היטב (אני מדליקה אש נמוכה ומערבבת תוך כדי-הפסטה קצת נצרבת מהשמן וזה טעים)


הרכבת החמין-


- בסיר רחב צורבים את העוף משני צדדיו (יעבוד גם בלי לצרוב).. ומוציאים לצלחת.

- מרפדים את את אותו סיר בפרוסות תפו״א ,הבטטה,הבצל.

- מזלפים מעל מעט שמן זית.

- מתבלים במלח ופלפל.

- מסדרים שכבת מקרוני.

- מסדרים את חלקי העוף מעל.

- מוסיפים כוס וחצי מים רותחים.

- סוגרים את הסיר עם נייר אפייה רטוב.

- סוגרים גם עם מכסה.

- מבשלים שעה על אש בינונית נמוכה.


- מעבירים לתנור - טורבו 100 מעלות


לשש שעות נוספות.. אם יש לכם פחות זמן אז 120 מעלות.


יותר זמן? אין שום בעיה…אפשר גם לילה…מראש תוסיפו עוד קצת מים לסיר.

תהנו ממממש!


* בתנור הסיר סגור ואטום כן?!




63 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page