חמין מקרוני של כמה שעות טובות בתנור
יחמם אתכם בחורף הקרוב?! ברור שכן!!!
ואם אנחנו בתקופה של חיסולים-קחו מתכון לסיר המתחסל הזה-ניצחון מובטח!!!
מצרכים:
- חלקי עוף (שוקיים,ירכיים…)
- 5 תפו״א פרוסים לפרוסות בעובי ס״מ (ז״א לא דק מדי)
- בטטה אחת או שתיים פרוסה כנ״ל.
- בצל לבן וסגול פרוסים דק.
- חבילת מקרוני או כל פסטה אחרת (אני אוהבת לינגוויני בכלל)
תבלינים לתיבול העוף-
- רבע כוס שמן זית
- שתי כפות סילאן
- כף גדושה פפריקה מתוקה
- כפית ראס אל חנות
- מלח ופלפל.
* מערבבים את העוף עם התבלינים היטב ומניחים לו לנוח כעשר דקות.
מכינים את הפסטה-
- מרתיחים מים בסיר ומוסיפים כף מלח.
- מבשלים את הפסטה למצב אל דנטה
- שומרים כוס ממי בישול הפסטה .
- מסננים את הפסטה..ומחזירים אותה לסיר שבו בושלה.
רוטב לפסטה-הפסטה צריכה להיות מתובלת טוב מלכתחילה.
-רסק עגבניות קטן
- רבע כוס שמן זית
- כף טימין יבש
- שתי שיני שום כתושות
- רבע כפית קינמון
- כפית אבקת מרק עוף (לא חובה מי שלא משתמש)
- כוס מי בישול הפסטה ששמרנו.
מערבבים היטב את הרוטב.
- שופכים את הרוטב על הפסטה ומערבבים היטב (אני מדליקה אש נמוכה ומערבבת תוך כדי-הפסטה קצת נצרבת מהשמן וזה טעים)
הרכבת החמין-
- בסיר רחב צורבים את העוף משני צדדיו (יעבוד גם בלי לצרוב).. ומוציאים לצלחת.
- מרפדים את את אותו סיר בפרוסות תפו״א ,הבטטה,הבצל.
- מזלפים מעל מעט שמן זית.
- מתבלים במלח ופלפל.
- מסדרים שכבת מקרוני.
- מסדרים את חלקי העוף מעל.
- מוסיפים כוס וחצי מים רותחים.
- סוגרים את הסיר עם נייר אפייה רטוב.
- סוגרים גם עם מכסה.
- מבשלים שעה על אש בינונית נמוכה.
- מעבירים לתנור - טורבו 100 מעלות
לשש שעות נוספות.. אם יש לכם פחות זמן אז 120 מעלות.
יותר זמן? אין שום בעיה…אפשר גם לילה…מראש תוסיפו עוד קצת מים לסיר.
תהנו ממממש!
* בתנור הסיר סגור ואטום כן?!
Comments