הילד רוצה חטיף? יקבל חטיף.
חטיף עדשים, כרובית וירקות עם מלא ירק -לא משנה איזה… ואפילו חטיף אפוי.
מה צריך?
כוס עדשים כתומות - שטופות ומסוננות.
כרובית אחת קטנה
* מרתיחים מים בסיר-מכניסים את הכרובית וכעבור חמש דקות מוסיפים אליה את העדשים השטופות-שימו שעון לעוד עשר דקות בישול-ואז לסנן (להשאיר במסננת שהכל יתקרר)
ירק-מכל הבא ליד ומאיזה סוג
(פה היו שלושה עלי מנגולד גדולים, צרור כוסברה, כרישה אחת, גבעול סלרי כולל עלים ושתי שיני שום) אפשר לעשות עם כל ירק!
את הירק טוחנים במעבד מזון וסוחטים מנוזלים.
גזר אחד מגורר דק (או בטטה או תפו״א או זוקיני-לסחוט מנוזלים).
הכרובית והעדשים מלאות נוזלים לא נחוצים-על כן יש לסחוט אותן (כמודגם בסרטון-זה בסדר אם נשארים מעט נוזלים)
ואז בקערה-
ירק, גזר ,כרובית ועדשים.
ביצה אחת
מלח, פלפל, מעט כורכום, שתי כפות שמן זית.
מקצצים קציצות שמנמנות מניחים על נייר אפייה
אופים בתנור 180 מעלות סביב 20 דקות או עד שמתייצבות-לא לאפות יותר מדי-שלא יתייבשו חלילה!
להלן חטיף.
מאוד טעים בפיתה עם טחינה, חריף, קצת סלט
אחלה ארוחה 😘
Comments