מרק שהוא אגדה ואין מה להכביר במילים
אבל מסוג המאכלים שנצרבו אצלי לנצח.
ואם קר לכם או קצת עצוב-אז הוא האחד שיחמם אתכם כמו שהוא חינם אותנו בימים כל כך קרים… זה מרק ברלין-עם שינויים שלי כמובן והוא טעים שאין מילים 😘
מצרכים:
חצי שקית שעועית לבנה קפואה
שניים שלושה ענפי סלרי כולל עלים קצוצים
שתי כרישות פרוסות דק
שני גזרים בינוניים מגוררים דק
שלוש שיני שום כתושות
רסק עגבניות איכותי!!! (שתדעו שיש משמעות לרסק-תשתמשו באחד איכותי-אני השתמשתי ב Mutti )
שליש כוס שמנת לבישול או חלב קוקוס
חופן נדיב עלי תרד בייבי
כף פפריקה מתוקה
כפית גדושה אבקת קארי
מלח ופלפל.
מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הירקות
כעבור שתי דקות מוסיפים את השום ואת השעועית הלבנה.
מוסיפים שתי כפות גדושות רסק איכותי
ליטר מים
מוסיפים את התבלינים (פפריקה, קארי, מלח ופלפל)
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כארבעים דקות.
מוסיפים את השמנת לבישול/חלב הקוקוס
מערבבים ,מתקנים תיבול .
מוסיפים את עלי התרד
ומכבים את האש!
עלי התרד ימסו לתוך המרק הלוהט.
זה הכל ! 🧸🧸🧸
Comments