top of page

הטבית של סבתא חביבה

אחרי שטעמתי את הטבית הזה הוא סיר של שושלת משפחתית שעובר 70 שנה במשפחה

אני יכולה להגיד-התעלפתי!

עוף ועצמות שמתפרקות מהעצם-טעים פחד.


וזה המתכון שקיבלתי משירלי, אמא של רוני, חברה של עומר @shirley_agababa

וזה היה לי ברור שאם אני מכינה טבית לכבוד שלמה מנצור-זה רק את הטבית של סבתא חביבה.


יובל נכדתו של שלמה מספרת: “סבא שלי הוא הדבק של המשפחה שלנו”. “הוא בן אדם מדהים, איש שלום, איש של נתינה. הוא מסתובב בקיבוץ על אופניים ובתוך הסל יש לו כל מיני דברים לשעת צרה וכל קריאה הוא ניגש לחברים ומטפל. הוא גם מעביר שיעורי נגרות לילדים בגן”.


מנצור נולד בעיראק, וחי בכיסופים רוב חייו הבוגרים.הוא ניהל את לול התרנגולות בקיבוץ במשך שנים רבות.שלמה מנצור נחטף מביתו שבקיבוץ כיסופים בשבעה באוקטובר.


כל המתכון כלשונו-כשתגיעו, תחשבו על כל מי ששם.


מצרכים:

5 כרעיים חתוכות

3 כוסות אורז בסמטי שטוף טוב טוב ולסנן ממים לשים בצד

1 בצל קצוץ

1 עגבנייה קלופה חתוכה לקוביות קטנות

סוכר

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

כף וחצי מרק עוף

רסק עגבניות קטן פריכוז

כף בהרט

חצי כף הל טחון

כף גדושה פפריקה מתוקה


אופן הכנה:

לטגן בצל עם העגבנייה ללא קליפה עם כף סוכר עד להזהבה מוסיפים את הפריכוז וממשיכים לערבב

ומוסיפים את כל התבלינים עם 2 כוסות מים רותחים

ומערבבים לרוטב אחיד ומוסיפים את האורז מערבבים שוב ומוסיפים עוד 6 כוסות מים רותחים (סה״כ 8 כוסות על 3 כוסות אורז)

עדיף לטעום לראות שלא חסר כלום מהתבלינים

מסדרים את העוף אחד ליד השני סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה ולאחר מכן מורידים לאש קטנה (מס׳ 5 באינדוקציה) לעוד לפחות חצי שעה בישול

מכבים את הגז ובערב (בסביבות 21:00) מכניסים לתנור 110 מעלות עד הצהריים שלמחרת


אפשר להוסיף ביצים אני תמיד מרתיחה לפני ושמה ביצים מוכנות בסיר עם תיון לקבל ביצים חומות ומכניסה לתנור


ובתיאבון ♥️


קיבלת מתכון שעובר במשפחה כבר 70 שנים😘





301 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page