אחד הדגים שאני יותר אוהבת זה דג אמנון ישראלי בצורתו הטרייה בלבד…
יש בעמוד לא מעט מתכונים בשימוש של הדג הזה..
אוהבת אותו גם בגלל הערכים התזונתיים, שפע ויטמין d שקיים בו וגם ובעיקר בזכות הטעם המעולה שלו..
זה דג בשרני ורך וטעים להפליא… ואני אלמד אתכם להכין אותו ב״שיטת הסוכריה״ ששומרת עליו עסיסי ורך עוד יותר… פשוט וקלי קלות!!!
השתמשתי בפילה אמנון טרי ללא עור וללא עצמות
מניחים כל פילה על נייר אפייה -מורחים שמן זית ושום כתוש בנדיבות…ואם רוצים מחזקים במעט חמאה-זה מעולה!!!
מעט מלח גס-זהו!!!
עוטפים את הדג עם נייר האפייה בצורת סוכריה
משגרים לתנור שחומם על 200 טורבו
ל-10 עד 12 דקות בלבד.
התוספת שליד הדג-
זודלס,אטריות אורז ועגבניות צלויות-(יש מתכון בעמוד )
בגדול קולפים זוקיני אחד עם קולפן
משרים את אטריות האורז במים חמים עד ריכוך (דקותיים כזה)
מקפיצים במחבת עם שמן זית,שום ומעט חמאה.
זה כל כך טעים שאני מכינה לעצמי עכשיו ממש שוב.
תעשו ותהנו🤍
Comments