אילת? אני? ביולי?!? לא לא… ככה זה כשיש סטיגמות (האמת היא לפעמים מוצדקות)
רק שהפעם קיבלתי איזו חוויה מתקנת מטורפת והתאהבתי בעיר… בצד הסודי שלה.
בקיצור -קפצנו להודו וחזרנו, אכלנו באיזו מסעדה משפחתית פשוטה עד כאב - מנות לתפארת המטבח ההודי.
חזרתי ושילבתי שתי מנות-האחת דאל עדשים והשנייה מנה של גבינת פאניר עם רוטב שהעיף אותי.
דאל עדשים-
-כוס עדשים כתומות שטופות היטב (מכוס אחת יוצא המון)
-ירק- אני השתמשתי ב:
שני גבעולי סלרי
שני גבעולי בצל ירוק
חופן עלי תרד
כרישה אחת
צרור כוסברה.
את כל הירק הזה טחנתי במעבד מזון.
-גזר אחד מגורר דק בפומפייה.
רוטב-
- כף גדושה מאוד רסק עגבניות איכותי.
- כף גדושה מאוד חמאת בוטנים טבעית
- כף גדושה פפריקה מתוקה
- כף אבקת קארי
-כוס מים
-חצי כוס חלב קוקוס
*את הרוטב טוחנים או מערבבים למחית חלקה.
מחממים שמן זית בסיר שטוח
מוסיפים את הירק והגזר-מאדים דקותיים.
מוסיפים את העדשים השטופות היטב.
ומערבבים.
שופכים את הרוטב ועוד כוס מים בנוסף.
(זה תבשיל מאוד סמיך-הנוזלים צריכים להגיע רק עד גובה העדשים)
מתבלים במלח, פלפל, מעט צ׳ילי חריף אם רוצים.
מבשלים על אש נמוכה,סיר סגור כ-40 דקות אפשר גם שעה.(מערבבים מדי פעם)
מתקבל סיר תענוג!!!
מומלץ לאכול עם אורז לבן/קינואה.
ביי♥️
Comments