top of page

דאל עדשים תוצרת אילת הסודית

אילת? אני? ביולי?!? לא לא… ככה זה כשיש סטיגמות (האמת היא לפעמים מוצדקות)


רק שהפעם קיבלתי איזו חוויה מתקנת מטורפת והתאהבתי בעיר… בצד הסודי שלה.


בקיצור -קפצנו להודו וחזרנו, אכלנו באיזו מסעדה משפחתית פשוטה עד כאב - מנות לתפארת המטבח ההודי.


חזרתי ושילבתי שתי מנות-האחת דאל עדשים והשנייה מנה של גבינת פאניר עם רוטב שהעיף אותי.


דאל עדשים-


-כוס עדשים כתומות שטופות היטב (מכוס אחת יוצא המון)


-ירק- אני השתמשתי ב:


שני גבעולי סלרי

שני גבעולי בצל ירוק

חופן עלי תרד

כרישה אחת

צרור כוסברה.

את כל הירק הזה טחנתי במעבד מזון.


-גזר אחד מגורר דק בפומפייה.


רוטב-

- כף גדושה מאוד רסק עגבניות איכותי.

- כף גדושה מאוד חמאת בוטנים טבעית

- כף גדושה פפריקה מתוקה

- כף אבקת קארי

-כוס מים

-חצי כוס חלב קוקוס


*את הרוטב טוחנים או מערבבים למחית חלקה.


מחממים שמן זית בסיר שטוח

מוסיפים את הירק והגזר-מאדים דקותיים.

מוסיפים את העדשים השטופות היטב.

ומערבבים.



שופכים את הרוטב ועוד כוס מים בנוסף.

(זה תבשיל מאוד סמיך-הנוזלים צריכים להגיע רק עד גובה העדשים)

מתבלים במלח, פלפל, מעט צ׳ילי חריף אם רוצים.


מבשלים על אש נמוכה,סיר סגור כ-40 דקות אפשר גם שעה.(מערבבים מדי פעם)


מתקבל סיר תענוג!!!


מומלץ לאכול עם אורז לבן/קינואה.


ביי♥️





35 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page