אין בכוונתי לפתוח חזית עם ההודים… פניי לשלום, אז גם אם זה לא בדיוק דאל הודי-זה דאל אילתור טעים בהגזמה… והנה המתכון קצר ולעניין:
מצרכים:
חצי כוס עדשים כתומות שטופות היטב
כוס וחצי גרגרי חומוס קפואים
כוס קוביות קטנות של דלעת
בצל קצוץ.
מצרכי רוטב-
כף גדושה מחית קארי אדום
כף גדושה רסק עגבניות
כף גדושה חמאת בוטנים
כוס חלב קוקוס
כוס מים
את הנ״ל טוחנים לבלילה חלקה.
מטגנים בצל קצוץ בסיר עם שמן זית עד שקיפות.
מוסיפים דלעת-חומוס-עדשים
מערבבים.
שופכים את הרוטב ומערבבים
מתבלים במלח ופלפל (אם יש אבקת זנגביל אז גם קצת-אם אין אז בלי)
התבשיל אמור להיות סמיך ולא לשחות במים!!!
מדי פעם כן צריך להוסיף שלוק מים -כי המים מתאדים.
מבשלים בערך 45 דקות על אש נמוכה-עד שגרגרי החומוס רכים לטעמכם… מערבבים מדי פעם על מנת לבדוק שיש מספיק נוזלים.
בסוף הבישול אמור לצאת תבשיל סמיך!
טעים אשששש ❤️
Comments