גרנולה ביתית מ-5 מרכיבים
- תפארת כץ
- 16 בינו׳
- זמן קריאה 1 דקות
גרנולה ביתית מחמישה מרכיבים לכל חובבי הגרנולה - אצלנו בבית זה אודי.
ואחרי שהוא קנה כמה פעמים, אמרתי חלאס-כל כך פשוט להכין בבית ובטוח יותר בריא.
אז ככה- אני מכינה הכל בתבנית שנכנסת לתנור מעל נייר אפייה (אפשר גם לערבב בקערה ואז לשטח על תבנית מעל נייר אפייה)
• כוס שיבולת שועל עבה
• 3/4 כוס כוסמת ירוקה לא מבושלת
• שתי כפות שמן זית (או שמן קוקוס)
•שלוש כפות דבש או רבע כוס מייפל טבעי
• כוס אגוזים טבעיים קצוצים גס (אפשר לגוון באגוזים).
מערבבים הכל טוב טוב - כך שהכל יהיה מצופה בשמן ובדבש.
• משטחים בשכבה אחידה על גבי התבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות
מצב טורבו - לשליש התחתון של התנור.
• כעבור שמונה דקות מהקלייה-מערבבים את הגרנולה בתוך התבנית ומשטחים שוב.
• אופים שמונה דקות נוספות.
• משאירים את הגרנולה בתנור כבוי וסגור רבע שעה לפחות!! (שלב חשוב)
• מוציאים מהתנור - מפזרים כף פתיתי קוקוס ומערבבים (הקוקוס כשלעצמו מוסיף עוד מתיקות)
אפשר להוסיף בשלב הזה חמוציות או שוקולד מריר קצוץ או כל תוספת יבשה שאוהבים.
Comments