top of page

ברמודי ישראלי בקארי ירוק בוהק

זוכרים את הסיור שעשינו בשבוע שעבר לבריכות הדגים על גבול ירדן? כן, ראינו את כל התהליך הארוך של גידול דגים במדינת ישראל…דברים שנראים טריוויאליים לכולנו-רוצים דג, קופצים לדגאי וקונים דג….אבל עד שהדג מגיע לדגאי….עד שזה קורה..

ישראל זו מדינה שאוהבת דגים…. ואם שואלים אותי אז רק אין ספק שדג טרי לוקח בהליכה דג קפוא-גם בערכים וגם בטעם.

ואם הוא ישראלי אז בכלל גאווה לאומית 🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱


ברמונדי ישראלי טרי רך כחמאה -בקארי ירוק וירוקים-המה הוא לפניכם:


מצרכים-

השתמשתי בשלושה פילה דג ברמונדי (ואגב-אכלתי את כולם)

כף גדושה מחית קארי ירוק/צהוב

ערימה של תרד

חופן נדיב בזיליקום

*אפשר כל ירק אחר(מנגולד, באקצוי, כוסברה, פטרוזיליה )

חצי כוס חלב קוקוס

חצי כוס מים.


טוחנים את חומרי הרוטב לבלילה חלקה.


אני השתמשתי בדג עם עור ולכן העדפתי לצרוב את העור-בסיר עם שמן זית על אש גבוהה בערך דקה ולהוציא.


לאותו סיר שופכים את הרוטב-מחזירים את הדגים

מכסים את הדגים עם הרוטב.

מוסיפים מלח ופלפל

מוסיפים שעועית עדינה קפואה (כמה שאוהבים )

עוד קצת מלח


מביאים לרתיחה עדינה-סוגרים סיר ומבשלים על אש בינונית עוד שמונה דקות…לא צריך מעבר,סמכו עליי .

בסוף הבישול-מומלץ להוסיף חמאה לסיר-כמה שיותר יותר טעים…..וזהו😘


אם משתמשים בפילה דג ללא עור-אז אפשר לוותר על שלב הטיגון -פותחים את הרוטב במעט שמן זית-מוסיפים את הדגים ומבשלים עשר דקות.


המלצת הגשה-אורז, מעל צ׳אנקים של דג, רוטב,שעועית.


🤍🇮🇱🥳💙





239 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page