זוכרים את הסיור שעשינו בשבוע שעבר לבריכות הדגים על גבול ירדן? כן, ראינו את כל התהליך הארוך של גידול דגים במדינת ישראל…דברים שנראים טריוויאליים לכולנו-רוצים דג, קופצים לדגאי וקונים דג….אבל עד שהדג מגיע לדגאי….עד שזה קורה..
ישראל זו מדינה שאוהבת דגים…. ואם שואלים אותי אז רק אין ספק שדג טרי לוקח בהליכה דג קפוא-גם בערכים וגם בטעם.
ואם הוא ישראלי אז בכלל גאווה לאומית 🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱
ברמונדי ישראלי טרי רך כחמאה -בקארי ירוק וירוקים-המה הוא לפניכם:
מצרכים-
השתמשתי בשלושה פילה דג ברמונדי (ואגב-אכלתי את כולם)
כף גדושה מחית קארי ירוק/צהוב
ערימה של תרד
חופן נדיב בזיליקום
*אפשר כל ירק אחר(מנגולד, באקצוי, כוסברה, פטרוזיליה )
חצי כוס חלב קוקוס
חצי כוס מים.
טוחנים את חומרי הרוטב לבלילה חלקה.
אני השתמשתי בדג עם עור ולכן העדפתי לצרוב את העור-בסיר עם שמן זית על אש גבוהה בערך דקה ולהוציא.
לאותו סיר שופכים את הרוטב-מחזירים את הדגים
מכסים את הדגים עם הרוטב.
מוסיפים מלח ופלפל
מוסיפים שעועית עדינה קפואה (כמה שאוהבים )
עוד קצת מלח
מביאים לרתיחה עדינה-סוגרים סיר ומבשלים על אש בינונית עוד שמונה דקות…לא צריך מעבר,סמכו עליי .
בסוף הבישול-מומלץ להוסיף חמאה לסיר-כמה שיותר יותר טעים…..וזהו😘
אם משתמשים בפילה דג ללא עור-אז אפשר לוותר על שלב הטיגון -פותחים את הרוטב במעט שמן זית-מוסיפים את הדגים ומבשלים עשר דקות.
המלצת הגשה-אורז, מעל צ׳אנקים של דג, רוטב,שעועית.
🤍🇮🇱🥳💙
Comments