top of page

ארוחת צהרון משודרגת פתיתי בורגול ושניצל טופו

פעם התקשרו אליי מהיח״צ של הצופים, לבדוק אופציה להבראת המתכונים במחנה קיץ…. בסוף לא קרה עם זה כלום-ואני אומרת כמה חבל… תראו לי צופה אחד שלא היה שמח למנת צהרון כזאת.


עכשיו בלי קשר-אני מזהירה שזה סיר שאוכלים אותו ככה על הדרך, בעמידה ומחסלים את כולו… יותר טעים מפתיתים רגילים.


פתיתי בורגול-

משרה כוס בורגול עבה לעשר דקות ומסננת היטב מנוזלים.

פורסת דק מספר שיני שום (פה היו שש)

מטגנת בשמן זית -עד שקיפות-דקה כזה לא יותר (שום נשרף מהר)

מוסיפה רסק עגבניות אחד קטן ומערבבת.

מוסיפה את הבורגול המסונן מערבבת שוב.

מוסיפה מים (בערך כוס מים רותחים ..שימו לב שאין הרבה מים-לא להגזים!!!

לא צריך לכסות את הבורגול).

מוסיפה מלח, פלפל, כף פפריקה מתוקה.

מערבבת-מכסה סיר, מנמיכה להבה-20 דקות ועוד 10 דקות אש כבויה מכסה סגור… אמאל’ה!!!


אני הוספתי אפונה קפואה- (שטפתי מתחת לברז רק להפשיר טיפה והוספתי לסיר לעשר דקות האחרונות-לשלב המנוחה-אפילו לא צריך בישול, האפונה תתרכך מהאדים של התבשיל.)


התמכרות צפויה!





775 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page