פעם התקשרו אליי מהיח״צ של הצופים, לבדוק אופציה להבראת המתכונים במחנה קיץ…. בסוף לא קרה עם זה כלום-ואני אומרת כמה חבל… תראו לי צופה אחד שלא היה שמח למנת צהרון כזאת.
עכשיו בלי קשר-אני מזהירה שזה סיר שאוכלים אותו ככה על הדרך, בעמידה ומחסלים את כולו… יותר טעים מפתיתים רגילים.
פתיתי בורגול-
משרה כוס בורגול עבה לעשר דקות ומסננת היטב מנוזלים.
פורסת דק מספר שיני שום (פה היו שש)
מטגנת בשמן זית -עד שקיפות-דקה כזה לא יותר (שום נשרף מהר)
מוסיפה רסק עגבניות אחד קטן ומערבבת.
מוסיפה את הבורגול המסונן מערבבת שוב.
מוסיפה מים (בערך כוס מים רותחים ..שימו לב שאין הרבה מים-לא להגזים!!!
לא צריך לכסות את הבורגול).
מוסיפה מלח, פלפל, כף פפריקה מתוקה.
מערבבת-מכסה סיר, מנמיכה להבה-20 דקות ועוד 10 דקות אש כבויה מכסה סגור… אמאל’ה!!!
אני הוספתי אפונה קפואה- (שטפתי מתחת לברז רק להפשיר טיפה והוספתי לסיר לעשר דקות האחרונות-לשלב המנוחה-אפילו לא צריך בישול, האפונה תתרכך מהאדים של התבשיל.)
התמכרות צפויה!
コメント