ארוחה שלמה אחד עם טריק שמשפיע מאוד על הטעם
טריק שלמדתי מחברתי הטובה @finensimple
שכל פעם שהיא היתה מביאה לעצמה ארוחת צהריים לעבודה זה היה בריח שגרם לנו להתחרפן…
אז הטריק הוא -סודה לשתייה!!!
דניאל אוכלת ושואלת אותי-״מה הוספת שיצא לזה טעם כזה?!״
אומרת לה-סודה לשתייה….היא גיחכה..
אבל זו האמת…מה שזה עושה זה לא נורמלי.
מחממים שמן זית בנדיבות בסיר רחב
מוסיפים לשמן כף גדושה פפריקה מתוקה
כף ראס אל חנות (או כל תבלין אחר)
מוסיפים חלקי עוף ומטגנים היטב משני הצדדים.
בינתיים קוצצים-
בצל,סלרי
מגררים גזר גדול
כשהעוף שחום היטב מוציאים לצלחת
מוסיפים לאותו סיר את הבצל,הסלרי ,גזר וכוס חומוס קפוא (סנפרוסט )..ומערבבים.
מוסיפים-כפית שטוחה סודה לשתייה (או חצי כפית תפוחה)
ומערבבים.
מוסיפים כוס אורז (השתמשתי בבסמטי)
מסדרים את העוף מעל האורז
מוסיפים שתי כוסות מים רותחים (הכוס שאיתה מדדתם את האורז)
מלח ופלפל
מביאים לרתיחה-סוגרים סיר-מחלישים לחום נמוך
מבשלים שעה ורבע (אפשר גם שעה וחצי)
זהו…תנסו זה חלומי 😋😘
Comments