top of page

מרק מיסו

מי מפחד ממרק מיסו?

פעם מרק מיסו היה מרק שהייתי אוכלת רק במסעדות אסייתיות…היום?זה מרק שאני מכינה קבוע…למה?כי הוא קל קל קל הקבצה ג׳ סבבה?

הוא בריא וממלא ומחמם וכדי להפוך אותו למרק שהוא ארוחה בפני עצמה-אני מעמיסה עליו עוד כמה דברים טובים…ויוצא קסם.


אז-

בצל קצוץ (פה היתה כרישה) 3 שיני שום פרוסות חתכת שורש ג’ינג’ר קצוץ דק(או מגורר) מטגנים במעט שמן זית. מוסיפים שני ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים שלוש כפות גדושות משחת מיסו (יש להשיג כמעט בכל סופר במחלקה האסייתית) מוסיפים חבילת פטריות שיטאקה פרוסות גס (השתמשתי בפטריות טריות-אפשר גם מיובשות מושרות עד ריכוך) חבילת פטריות מלך היער פרוסות(מי שאוהב במבו שוט זה ממש מזכיר במרקם). חבילת אצות וואקמה(מושרות במים מהברז למשך דקות ספורות-אפשר להוסיף אותן גם יבשות למרק) חבילת באקצוי(או מנגולד/קייל/תרד) חתוך לפרוסות.. וחבילת טופו חתוכה לקוביות . מלח פלפל רתיחה נוספת+רבע שעה בישול זהו….קסם!! אופציה-חצי חבילת אטריות שעועית ישירות לסיר בשלוש דקות הבישול האחרונות…כנל חופן נבטים סינים.




197 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

מוקפץ

bottom of page